MEDIA over het Lloyd-Atelier

 

 

S.v.p. foto aanklikken voor veel medianieuws over dit onderwerp!

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Op 1 juli 2021 was het 75 jaar geleden dat onze Grand Old Lady ‘Willem Ruys’ tewater werd gelaten. Samen met  Museum Scheldewerf en Damen Naval, beide te Vlissingen, heeft het Lloyd-Atelier die voor ons allen belangrijke verjaardag, via een persbericht, in de media gebracht. . Als u bovenstaande foto van de Willem Ruys aanklikt krijgt u een overzicht van de reacties in en van de Media.

 

 

 

Slamat-herdenking 2020 op Kempen TV

27 april 2020, in corona-tijd

Het Slamat-monument

In de week vóór de Nationale herdenking heeft KempenTV, een aantal malen per dag, verslag gedaan van de Slamat-herdenking op 27 april. Zo konden de inwoners van de Brabantse Kempen kennismaken met een fenomeen dat logischerwijs niet direct in het Brabantse land gezocht zou kunnen worden. Bovendien zou dit verslag een goede ‘voorbereiding’ kunnen zijn op de integrale uitzending van de Slamat-documentaire die door Kempen TV op de dag van de Nationale dodenherdenking én op bevrijdingsdag zou worden uitgezonden. Klik onderstaande link aan en zie het verslag van Kempen TV: 

https://youtu.be/rtsTn4oWpoI

 

Eerste shift Slamat-familieleden eren hun omgekomen familieleden, respectievelijk hun familielid dat de ramp overleefde.

…………………………………………………………………………….

Tweede shift familieleden die met inachtneming van de coronaregels de herdenking aandurfden!

…………………………………………………………………………..

De ‘horizonkamer’ onderdeel van de expositie in Netersel

Hoe kan het ook anders; de Slamat speelt een prominente expositierol.

 

 

Slamat-Documentaire integraal op Kempen TV !!

HMS Diamond schiet tevergeefs het ss Slamat te hulp.

Het TV-scherm laat het programma zien.

Tijdens de dag van de dodenherdenking en bevrijdingsdag, 4 en 5 mei 2020 heeft Kempen TV de Slamat-documentaire meerdere malen per dag, integraal  uitgezonden. Zo hebben de Kempische Brabanders deze belangrijke dagen ‘out of the box’ kunnen beleven. Ook in Brabant vindt men het opmerkelijk dat de grootste ramp in de Nederlandse koopvaardijgeschiedenis zo structureel ‘vergeten’ is, zeker als men zich realiseert dat de Nederlandse koopvaardij een heel belangrijke rol in de Tweede Wereldoorlog heeft gespeeld en er o.a. mede voor heeft gezorgd dat Zuid-Nederland al in de nazomer van 1944 kon worden bevrijd. 

Prinses Margriet memoreert de significante rol die onze koopvaardij heeft gespeeld.

De Slamat wordt door Stuka’s aangevallen!

HMS Diamond snelt de Slamat te hulp!

…………………………………………………………………………….

De Slamat zinkt na een ‘Coup de Grace’

……………………………………………………………………………

Een volle Laurenskerk laat zich in de emotie meenemen.

Ed van Lierde bedankt Slamat-dochter Anje ten Have en Burgemeester Achmed Aboutaleb voor het onthullen van het Slamat-monument.

 De, nagenoeg complete, Diamond-bemanning staat bij zonsopkomst. gereed voor een uiterst indrukwekkende herdenking.

Vlnr. Ed van Lierde, Slamat-kleindochter Kate Saxton, Slamat-zoon Frans Luidinga, De Griekse Vice-admiraal Konstantinos Mazarakis en de Britse Defence attaché Paul Morphet.

 

 

…………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………