Media over de 75e verjaardag van de tewaterlating Willem Ruys per – 1 juli 2021

 

WILLEM RUYS – PROJECT:

Willem Ruys 75 jaar tewaterlating

Klik bovenstaande Willem Ruys aan voor het gezamenlijke persbericht van het Lloyd-Atelier te Netersel, Damen Naval te Vlissingen en het Museum Scheldewerf, eveneens te Vlissingen.

 

75 jaar ms Willem Ruys Legendarisch… iconisch… superschip… het mooiste passagiersschip ooit gebouwd.., zomaar een paar beschrijvingen voor ms Willem Ruys, vandaag precies 75 jaar geleden te water gelaten bij de Koninklijke Maatschappij de Schelde. Alhoewel niet meer onder ons, spreekt zij tot op de dag van vandaag nog tot de verbeelding en roept volop emoties op. Josien Damen, Minke Lodewijks, Hein van Ameijden, Ed van Lierde en Peter Fey vertellen over hun bijzondere band met deze ‘Grand Old Lady’ uit de maritieme geschiedenis. 

Klik op het Damen-Naval – logo hierboven om de video op te starten.

……………………………..

 

Klik op de compilatiefoto hier-links om de video die door ‘Omroep Zeeland in juni is opgenomen en per 1 juli op hun website was geplaatst, op te starten.

 

…………………………………………………………………………………….

woensdag 30 juni 2021

 

 Zaterdag 3 juli, een uitgebreid artikel in de volgende dagbladen:

Algemeen Dagblad (AD) – Rotterdam.

Provinciale Zeeuwse Courant (PZC). 

BN de Stem – Breda: Uitgaven Noord Brabant en Zeeuws Vlaanderen.

Het Lloyd-Atelier heeft voor een interview in dit 11-pagina-langeartikel oud Lloyd-WTK Jaap Moerland geregeld en veel foto’s aangeleverd …………..

 

‘DE MIDDELBURGSE MUURKRANT’ 

heeft op Facebook het hele verhaal plus film gezet.

xxx

Hier komt de video van het Watersnoodmuseum te Ouwerkerk met een interview van oud Lloyd-man Ad van der Brugh, opgenomen  in het Lloyd-Atelier te Netersel.