STENEN ‘MEISJES VAN PLEZIER’ KUNNEN IN DE USA ZOMAAR VAN VLEES EN BLOED WORDEN!

Bij het lezen van de nieuwe Pensioenkrant kwam een dagtrip in Los Angeles en omgeving – USA uit 1957 in mijn herinnering bovendrijven. Ik voer indertijd op het ms Wonosobo van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd . Wij waren op 2 februari 1956 vetrokken en gingen de ‘lange reis’ op, ook wel genoemd de ‘Never come back lines’ en onze Lloyd had al een aantal schepen op de ‘lange reis’ varen. Deze werd uitgevoerd in de JPL-lijn (Java Pacific Line) en duurde toen maar liefst 39 maanden, met thuishaven Bombay.

Om  de motivatie strak te houden, kregen we zo nu en dan een dagtrip van onze Lloyd aangeboden. Zo kwamen wij op gegeven moment, na een bezoekje aan Hollywood, terecht bij ‘Knots Berry Farm’, ’n oud Wild West stadje dat natuurlijk ook ’n ‘Saloon’ had met pal daar tegenover een openbaar bankje waarop twee prostituees zaten …………. van steen wel te verstaan!

Daar kon je dan mee op de foto en toen mijn maat, matroos Jan Adema en ik ons naast de  stenen ‘meisjes van plezier’ nestelden, kon ik het niet laten om tegen de fotograaf te roepen dat ik eigenlijk liever een echte op schoot zou willen hebben, deze meiden zijn zo hard!

 

“Oh dat regel ik wel even” zei de fotograaf en liep de Saloon binnen en kwam even later naar buiten met  een ‘gevaarte’ waar ik helemaal achter schuilging. Zij zat op mijn schoot en er was, om een hoekie, net nog ruimte voor mijn hoofd. Niet over gezeurd natuurlijk want het was toch echt een meid van vlees en bloed dat op mijn gewillige schoot kwam zitten ………. zij speelde alsof zij inderdaad een ‘meisje van plezier’ was.

We zijn 11 mei 1959 weer thuisgekomen en gingen met 39 bemanningsleden vanaf Genua met de Lloyd Rapide naar huis. De Wonosobo dook weer, via Port Said, het Suezkanaal weer in.

 

 

 

 

 

Ton van Haastregt

Oud Lloyd-Handlanger/olieman te Wassenaar.