Speech van kapitein Leendert Welter

 

SPEECH KAPITEIN LEENDERT WELTER,
VERTEGENWOORDIGER VAN DE VERENIGING KRL/WRZ

Ik wil mij graag even voorstellen ………….

Ik ben Leendert Welter, oud gezagvoerder van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd.

Allereerst wil ik zeggen dat ik bijzonder onder de indruk ben van het verslag door de heer Luidinga over de ramp van de “Slamat” destijds in de Griekse archipel

Ik vertegenwoordig, als oud-voorzitter, op verzoek van het huidige bestuur dat helaas niet aanwezig kan zijn, de Vereniging van gepensioneerden van de KRL/WRZ.

Ik dank de heer Van Lierde voor de uitnodiging, waarvan ik gaarne gebruik heb gemaakt. Zelf heb ik niet direct een binding met de Slamat, alhoewel mijn vader voor de oorlog lange tijd als 2e WTK op dat schip heeft gevaren.

Volgens de website van dit museum, onder de index “Vereniging” is uitgebreide informatie over onze vereniging en die van oud-WTK’s van de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd.

Even terzijde: Onze vereniging telt per 1 januari 2007, 523 leden en er is altijd nog plaats voor meer geïnteresseerden.

De heer Luidinga is een goede bekende van mij, ik mocht hem destijds assisteren bij het uitzoeken van functies van alle op het monument genoemde omgekomen opvarenden, waaronder uiteraard die van het ss Slamat, gedurende de tweede wereldoorlog.

Tot zover mijn introductie en ik wens u allen een goede reünie toe.