OP ZOEK NAAR

 width=

ADRES ONBEKEND? ……… MEMORIES?

Informatie over bemannings- en passagierslijsten

1. BEMANNINGSLIJSTEN

Het KRL-museum heeft alle bemanningslijsten vanaf 1953 die in het verleden door de Koninklijke Rotterdamsche Lloyd zijn gepubliceerd (zie website-hoofdstuk:”Crewlists”). Bemanningslijsten (monsterrollen) van vóór die tijd kunt u bij het Stadsarchief te Rotterdam opvragen (zogenaamde “Monsterrollen”).

Loopbaan bemanningsleden/verslagen/correspondentie

Voor verslagen van en correspondentie over gebeurtenissen aan boord van RL/KRL-schepen, kunt terecht bij het Stadsarchief-Rotterdam, Hofdijk 651, 3032 CG Rotterdam, Telefoon: 010-2434567 / 0800-1545.

Website: www.stadsarchief.rotterdam.nl Oud-KRL-ers en familieleden van oud KRl-ers kunnen bijvoorbeeld een kopie van hun personeelskaart verkrijgen, daar staan alle persoonlijke gegevens, bijzonderheden,, loopbaan, mutaties, etc. vermeld.

Mocht het Stadsarchief u niet kunnen helpen dan is het Maritiem Museum te Rotterdam wellicht nog een laatste kans: Maritiem Museum Rotterdam, Leuvehaven 1, 3011 EA Rotterdam. Telefoon: 010-4132680, Fax: 010-4137342,

Website: www.maritiemmuseum.nl

2. PASSAGIERSLIJSTEN

Het Lloyd-Atelier heeft een 60-tal passagierslijsten in haar collectie. Als wij u onverhoopt niet aan een specifieke passagierslijst kunnen helpen, zijn de andere archieven wellicht een oplossing, bijvoorbeeld van het Stadsarchief-Rotterdam of het Maritiem Museum. Als het daar ook niet lukt dan kunt u naar de volgende website gaan: https://www.passagierslijsten1945-1964.nl/boten/index.html Ook kunt contact opnemen met de beheerder van de website. 

SUCCES MET UW ZOEKTOCHT!

Foto’s  ‘Zoekplaatje’ 

Hieronder kunt u foto’s laten plaatsen (maximaal 2 per persoon) waarvan u de namen van personen of andere bijzonderheden wilt weten. Wij roepen vervolgens iedereen op om eventuele herkenning van personen en/of zaken bij ons te melden. E-mail: Lloydexpo19@gmail.com